mandag den 20. juli 2009

Jordbær tærte

Jordbær tærte

Mørdej
125 g smør
125 g mel
25 g flormelis
1 spsk. vanillesukker

Mazarinmasse
50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Marcipankant
200 gram marcipan
40 gram flormelis

50 g mørk chokolade
5 g smør

½ brev kagecremepulver
1/4 liter mælk
250 gram jordbær
200 gram ribsgelé



Tærtebund:

Ingredienserne til mørdejen blandes og stilles koldt. Tryk dejen ud i bunden af en tærteform på 25 cm i diameter.

Ingredienserne til mazarinmassen blandes til en jævn masse, evt. med håndmikser. Hæld marzarinmassen ind på midten af den ubagte bund.

Marcipan ringen skal bages, men knap så længe som tærten, så tag den ud efter 10 og læg marcipan i kanten som en lang pølse. Også tilbage i ovnen

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter og stilles derefter til afkøling.

Den mørke chokolade smeltes sammen med smørret i en gryde og fordeles over bunden. Bunden stilles på køl til chokoladen er stivnet.

Cremepulveret piskes sammen med mælken og sættes i køleskabet.

Når tærtebunden er kølet af og chokoladen er stivnet, fordeles kagecremen over tærtebunden.

Pynt med friske jordbær.

Ribsgeleen smeltes til den er tyktflydende. Derefter køles den af mens der af og til røres i den. Geléen fordeles over jordbærrene, dette gøres nemt med en sprøjtepose.
Tærten stilles koldt til den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar